Huippumoodin tarina

Huippumoodin juuret ulottuvat aina vuoteen 2001 saakka, kun nykymuotoisen Huippumoodin perustaja Lasse Seppänen käynnisti oman ampumahiihto-uransa jälkeen ammattimaista valmennustoimintaa.

Ampumahiihdon suomenmestarina ja pienellä paikkakunnalla asuneena ampumahiihtolupauksena Lasse oli soilla sekä metsissä samoillessaan pohtinut, mitä tehdä isona sen jälkeen, kun oman kilpailu-ura päättyy. Koska kestävyysharjoittelu oli virrannut vahvasti verenkierrossa jo yli vuosikymmenen, oli luonnollista, että tulevaisuus tulisi rakentumaan kestävyysliikunnan ympärille.

 

Lasse edusti ampumahiihdossa Suomussalmen Rastia, jonka menestyksekäs juniorijoukkue voitti useita suomenmestaruuksia. Tässä kuvassa Lasse Seppänen (vasemmalla) Visa Juntunen sekä Kimmo Seppänen paikallislehden haastateltavana sekä kuvattavana viestisuomenmestaruuden jälkeen.

Kun Lassen kilpailu-ura päättyi kuutta suomenmestaruutta ja kahta pronssia myöhemmin, syntyi ajatus siitä, että moni kuntoilija sekä urheilija tarvitsisi rinnalleen valmentajan, joka kädestä pitäen osaisi opettaa kestävyysliikunnan saloja ja kulkea rinnalla kohti henkilökohtaisia kestävyysliikuntatavoitteita sekä unelmia. Yhden miehen yritys oli valmiina ottamaan vastaan motivoituneita asiakkaita. Toiminta käynnisty toiminimi Treeni Kaveri -nimellä.

Lasse aloitti ammattimaisen valmentamisen heti valmistuttuaan ensin personal traineriksi Fitness academy of Finlandista ja sen jälkeen ammattivalmentajaksi Lapin urheiluopistosta (Santa Sport).

Työn palkitsevuus vahvisti ajatusta siitä, että työelämän lajivalinta oli oikea ja urheilu-uralta oli siirrytty lopullisesti työelämän huippu-urheiluun. 

Vuosien edetessä asiat johtivat yhdestä toiseen ja vuosina 2003-2021 Lasse on kouluttanut jo yli tuhat liikunta-alan ammattilaista erikoistuen kestävyysharjoitteluun sekä psyykkisen valmennuksen teemoihin. Kouluttajakokemuksen lisäksi Lasse on kirjoittanut 19 kirjaa liikunnasta ja hyvinvoinnista sekä toiminut valmentajana mm. Maximal TV -sarjassa.

Kestävyysliikunta ampumahiihto-uran jälkeen on säilynyt elämäntapana ja vuosien varrella Lasse on läpäissyt mm. triahtlonin Ironman -täysmatkan kaksi kertaa, kävellyt 100 kilometrin sauvakävelyn kolme kertaa, kiivennyt Afrikan korkeimmalla vuorella Kilimanjarolla sekä seikkailu-urheillut suomen metsissä. 

Lasse Seppänen, Ironman
Lasse ensimmäisen Ironman -täysmatkan maalissa Lanzarotella 2013. Lähes 14 tunnin urakka yhdessä maailman vaativimmassa Ironman osakilpailussa takana. Maaliin pääsemisen riemua oli vaikea kuvailla.

Mistä Huippumoodi -nimi sai alkunsa?

Kun Lasse pohti yritykselleen uutta nimeä, oli selvää, että nimen tulisi kuvastaa yrityksen missiota sekä kokemuksellista fiilistä. Sana “Huippu” kuvastaa korkealla olevaa tavoitetta. Haluamme Huippumoodilaisina kannustaa ihmisiä asettamaan itselleen riittävän korkeita tavoitteita. Oman elämänsä vuorenhuippuja. 

Sana “Moodi” taas viittaa mielentilaan, asenteeseen tai kokemukseen. Haluamme tuottaa innostuksen, onnistumisen sekä motivaation fiiliksiä. Uskomme, että kun ihminen löytää itselleen tavoittelemisen arvoisen tavoitteen ja suhtautuu tekemiseen myönteisellä mielenlaadulla, on lopputuloksena Huippumoodi.

Vuosi 2019

Afrikkalainen sananlasku sanoo, että: “Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, etene yhdessä.” Tämän sananlaskun mukaisesti Huippumoodin valmentajavahvuuteen tuli vuonna 2019 mukaan Anu Junnila. Anu otti vastuulleen mm. yksilö, -ja pienryhmävalmennukset.

Anun oma kestävyysliikuntatausta juontaa juurensa maasto -ja ampumahiihdosta, kisakokemusta löytyy myös kestävyysjuoksusta, suunnistuksesta, seikkailu-urheilusta sekä triathlonista, joka on nykyään Anun päälaji kesällä. 

Anun koulutustaustan juuret löytyvät mm. personal trainer, liikunnan ammattitutkinnon, maastohiihto sekä vesiliikunta -ja uimaopetuksen puolelta.

2016 vuonna Anun valmennukseen tuli Pekka Kauranen niminen henkilö. Pekka oli jo tuolloin aktiivinen kestävyysliikunnan harrastaja ja Anun valmennuksen sekä mielekkäiden kestävyysliikuntatavoitteiden innoittamana Pekka suoritti personal trainer, -kestävyysvalmentaja sekä liikunnan ammattitutkinnon. Pekan kannustava, analyyttinen ja jalat maassa -asenne teki sellaisen vaikutuksen, että Pekkaa pyydettiin vuonna 2020 mukaan Huippumoodin valmentajatiimiin. Pekan vastuualueena on polkujuoksuvalmennuksen kehittäminen ja sanansaattaminen.

Huippumoodin tiimi
Huippumoodin valmentajat Lasse Seppänen, Anu Junnila sekä Pekka Kauranen.

Vuonna 2021 Huippumoodille tarjoutui “Once in the lifetime” tilaisuus käynnistää yhteistyö maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roposen sekä Toni Roposen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on ollut rakentaa koko kansan hiihtovalmennuskonsepti, joka kantaa Riitta-Liisan nimeä. Kesäkuun 1.päivä 2021 käynnistyikin historian ensimmäine Ritun hiihtovalmennus. 10 kuukauden mittainen hiihtovalmennus harrastuksen aloittelijalle, kuntoilijoille sekä aktiivisesti kilpaileville. Jo ensimmäinen vuosi oli suksee ja valmennukseen osallistui 160 innokasta kuntoilijaa. Palaute oli suorastaan häkellyttävän hyvää ja ensimmäisen vuoden pohjalta valmennusta on kehitetty edelleen paremmaksi.

Tavoitteemme on innostaa, kannustaa ja tukea suomalaisia kestävyysliikuntatavoitteissa.

Huippumoodin missiona on auttaa yksilöitä ja yhteisöjä selättämään jaksamattomuuden, huonokuntoisuuden sekä motivaation puutteeseen liittyvät haasteet. Samalla haluamme auttaa ihmisiä rakastamaan kestävyysliikuntaa päivä päivältä enemmän.

Liity mukaan tarinaamme ja tilaa Huippumoodi uutiskirje.

Uutiskirjeemme sisältävät harjoitteluvinkkejä, kutsuja webinaareihimme, ennakkotietoa tulevista valmennuksista sekä ajankohtaista tietoa kestävyysharjoitteluun liittyen.

Lähetämme uutiskirjeen keskimäärin kerran viikossa.